image1

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /www/wwwroot/tomaarhidjakon.ffst.hr/templates/coverlineblue/index.php on line 149

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /www/wwwroot/tomaarhidjakon.ffst.hr/libraries/cms/application/site.php on line 272

 Splitski Kliofest 2018.

Od 8. do 11. svibnja 2018. godine održao se peti Kliofest sa sloganom „Čitajte povijest“. Riječ je o festivalu povijesti čiji je cilj popularizacija (čitanja) povijesti, kao i čitanja općenito. 

U Splitu je program organizirao Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, a sudjelovala je i naša Udruga. U fakultetskoj knjižnici 9. svibnja otvorena je izložba pod nazivom „Povijest Splita i Dalmacije“. Sljedećeg su dana, 10. svibnja, održana predavanja u suorganizaciji naše Udruge, a u izvedbi Ante Brešića Mikulića i Mate Božića.

Brešić Mikulić održao je predavanje o heraldici i veksilologiji, „Problematika razvitka heraldike, veksilologije i ostatka srodnih disciplina u okviru sadašnjeg obrazovnog sustava i institucija“, dok je Božić izložio svoj rad o razvoju hrvatskog grba: „Nastanak hrvatskih grbova: Podrijetlo, povijest i simbolika od 13. do početka 16. stoljeća“.
Trećega dana Kliofesta predavanja su održali profesori s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu i to: Tonija Andrić „O ustroju Studija povijesti na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu s posebnim naglaskom na njegov istraživački smjer diplomskog studija“ te Mladenko Domazet „Odnosi, kritičko mišljenje i razvijanje svijesti o očuvanju povijesno-kulturne baštine“. Posljednjega dana splitskoga Kliofesta održan je Dan otvorenih vrata Odsjeka za povijest u novoj fakultetskoj zgradi.

autorica: Anamarija Bašić

foto: Udruga studenata povijesti "Toma Arhiđakon"

© 2024.  Udruga studenata povijesti "Toma Arhiđakon" - ISHA Split. Sva prava pridržana.                  Webmaster: Martina Bašić, mag.ing.comp.